Gyerekmedence

Alig néhány éves korban a gyerekekre fokozottabb figyelmet kell fordítanunk, de kár lenne emiatt a családi fürdőzés élményét kihagyni. A gyerekpancsoló az egyik olyan elem a Dávodi Gyógy- és Strandfürdőnek, mely a kisgyermekes családok részére az egyik legkiválóbb víziélmény.

A családbarát fürdő természetesen a legkisebb korosztállyal kezdődik, mely tekintetében az dávodi élményfürdő igazi kikapcsolódást nyújt, már akár néhány éves korú gyermekek számára is. A tágas, vízforgatós 60 m³-es medence vízmélysége a legfiatalabb korosztályra szabott, mélyülő, legnagyobb mélysége 30-40 cm között alakul, így a picik biztonsággal használhatják. Pereme finoman emelkedik ki a sétaútból, így könnyen be lehet kapcsolódni a számos vízspriccelő élményelemmel gazdagított szórakozásba. A medence a közeli napozó terület, és a vendéglátó egység közelsége révén jól belátható, illetve a kimerítő pancsolás után itt könnyen fel lehet tölteni a korgó pocakokat, vagy felfrissülhet gyerek és szülő egyaránt egy hideg itallal.

A víz hőmérséklete kisgyermekek számára ideális 28-32 ºC-os, két teljesen a vízbe helyezett csúszda is található az élménymedence területén, így a gyerekeknek nem kell elhagyniuk a medencét, mellyel a víz tisztasága is kedvezőbben alakul. Itt kapott helyet az a vízgomba is, mely magas kiállású, így akár egy felnőtt is aláállhat, és élvezheti az őt és gyermekét körülvevő vízfüggöny különleges látványát.

Akinek pedig különleges kalandokra támad kedve, annak érdemes kipróbálnia a szintén kisgyermekes családok részére üzemeltetett kalózhajó kalandmedencét is, vízi sünnel, csúszdával és egyéb élményelemekkel.